Devil’s Delight

Johdanto

Devil’s Delight on NetEnt-pelialustalla toimiva värikäs, paholaisteemainen videokolikkopeli, jossa on viisi kiekkoa ja 20 voittolinjaa. Sen wild-symbolina toimii tietenkin pelin teeman mukaisesti paholainen. Vanhan vihtahousun lisäksi pelaajaa viihdyttävät pentagrammi scatter-symbolina, sekä Bonus Reaper bonuspelisymbolina. Kolmella tai useammalla scatter-symbolilla käynnistyy ilmaispyöräytystoiminto, jolla pelaaja voi saada 7-17 ilmaista pyöräytystä. Bonuspelisymboli kiekoilla 3, 4 ja 5 käynnistää Soul Reaper -bonuspelin, jossa pelaaja pääsee keräämään sieluja, mikäli hän onnistuu yhdistämään synnit oikeaan hahmoon. Tämä kasvattaa erityistä Soul-O-Meter -lukemaa. Pelaajan kerättyä 15 sielua hän saa palkinnoksi kymmenen ilmaiskierrosta. Panoksen suuruus tällä kierroksella kasvattaa voiton suuruutta. Devil’s Delight on myös kokeiltavissa ilmaiseksi eri kasinoilla.

Vaikka paholainen ja helvetti voisivat pelin teemana olla raskaita, tuo Devil’s Delight niihin koomisen säväyksen. Pelin grafiikka on sarjakuvamaista ja viihdyttävää sekä sen symbolit huvittavia. Slotti pysyy teemalleen uskollisena hauskasti nimetyllä Soul-O-Meter -laskurillaan sekä syntien ja hahmojen yhdistelyyn perustuvalla bonuspelillään. Pelin lisätoiminnot ja bonuspelit ovatkin epäilemättä sen parasta antia, ja ilmaispyöräytyksiä voi ansaita usealla eri tavalla, sekä pentagrammeilla että bonuspelin kautta. Bonuspelin Sin Spin -ilmaispyöräytykset myös toimivat hieman eri tavalla, ja voitot kasvavat panoksen mukana. Kerätyt sielut pysyvät kätevästi tallessa 48 tuntia. Peli sisältää riittävästi vaihtelua pitääkseen pelaajan mielenkiinnon yllä, ja sen ulkoasu säilyttää viihdyttävyytensä pitkään hauskasti suunniteltujen grafiikoiden ansiosta.

Panokset ja voittolinjat

Aloittaakseen pelin, täytyy pelaajan valita haluamansa panos sekä voittolinjat. Panoksen suuruus valitaan Bet Level -napin avulla, ja halutut voittolinjat merkitään Bet Lines -toiminnon kautta. Valittavana on 20 eri voittolinjaa. Pelaajan tulee myös valita kolikon arvo, mikä tapahtuu Coin Value -toiminnon kautta. Mahdolliset kolikon arvot vaihtelevat välillä 0,01 ja 0,5. Kun nämä valinnat on tehty, voi pelaaja käynnistää pelin valitsemalla Spin-toiminnon. Mikäli pelaaja haluaa asettaa kaikki linjat suurimpaan mahdolliseen panoksen arvoon, hän voi tehdä sen näppärästi Max Bet -pikavalinnalla. Pelaajalla on käytössään myös Auto-toiminto, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden pyöräyttää kiekkoja valitsemansa määrän kierroksia ilman keskeytystä, mikäli hän näin haluaa.

Ulkoasu ja teema

Ensi katsomalta pelistä tulee mieleen sana retro. Sen punakeltainen värimaailma, sarjakuvamaiset hahmot ja liekehtivät symbolit muistuttavat takavuosien liekkiaiheisista muotikuvioista ja flippereistä. Pelin äänimaailma jatkaa tyylillisesti samoilla linjoilla. Kokonaisuus on tässä tyylilajissa kuitenkin toimiva, ja eri elementit sopivat hyvin yhteen, muodostaen hauskan karikatyyrimaisen tunnelman. Pelin keskeisin hahmo, itse paholainen, on kuvattu sikaria polttavana liikemiehenä. Soul-O-Meter on toteutettu janana, jota jokainen kerätty sielu jatkaa. Myös wild-symbolina toimiva paholainen laajentuu koko kiekon kokoiseksi. Slotin muut symbolit, kuten hautakivet, kujeileva naisdemoni sekä liekehtivät pirunsarvelliset sydämet, yllättävät pelaajan mukavasti kepeällä komiikallaan. Pelin hallintanapit on sijoiteltu kätevästi ja ne ovat helposti ymmärrettävissä ja löydettävissä.

Bonustoiminnot

Kolme tai useampi scatter-symbolina toimivaa pentagrammia käynnistää ilmaiskierrostoiminnon. Symbolin klikkaaminen paljastaa ilmaisten pyöräytysten lukumäärän, joka vaihtelee välillä 7 ja 17, sekä kertoimen, joka voi olla mikä tahansa väliltä x1 ja x5. Kaksi tai useampaa scatteria laukaisee ylimääräisen ilmaisen pyöräytyksen tai kertoimen. Soul Reaper -bonuspeli aktivoituu, kun bonussymboli ilmestyy kiekoille 3, 4 tai 5. Bonuspelissä pelaajan täytyy raahata syntiä ruudulla yhdistääkseen sen oikeaan hahmoon. Oikeasta vastauksesta pelaaja saa palkinnoksi hahmon sielun, joka kasvattaa Soul-O-Meter -laskuria. Sielut säilyvät tallessa 48 tuntia viimeisimmästä pyöräytyksestä. Kun pelaaja on kerännyt tarvittavat 15 sielua, pääsee hän käyttämään Sin Spins -ilmaiskierrostoimintoa. Tämä sisältää kymmenen ilmaista pyöräytystä.

Hyvät puolet

Pelin nostalginen ja koominen grafiikka yllättää toimivuudellaan positiivisesti. Sen hahmot on piirretty hauskan sarjakuvamaisesti ja erityisesti paholaisen kuvaaminen liikemiehenä toimii. Bonustoimintojen vaihtelevuus pitää pelaajan mielenkiinnon yllä, ja wild-symbolin laajentuminen koko kelan kokoiseksi yllättää iloisesti. Myös scatter- ja bonuspeliominaisuuksien tarjoamat erilaiset ilmaispyöräytykset ovat virkistävää vaihtelua. Ilmaisten kierrosten lukumäärä sekä kerroin vaihtelevat scatter-symbolia klikatessa, mikä pitää pelaajan jännityksen yllä. Sielujen kerääminen Soul-O-Meter -mittariin on pelintekijöiltä hauska idea, ja pelaaja pysyy motivoituneena yrittäessään kerätä kaikki tarvittavat 15 sielua mittariinsa. Seuraavilla ilmaisilla Sin Spins -kierroksilla panoksen suuruuden suora vaikutus voiton suuruuteen kasvattaa mukavasti voittoja. Kaiken kaikkiaan Devil’s Delight -peli muodostaa erittäin toimivan ja helposti pelattavan kokonaisuuden.

Huonot puolet

Vaikka pelin retrohenkinen ulkoasu ja äänimaailma ovatkin viehättäviä, voi siitä jäädä myös hiukan vanhanaikainen vaikutelma verrattuna modernimmalla grafiikalla varustettuihin peleihin. Tämä on varmasti ennen kaikkea makuasia ja on tietenkin myös mahdollista, että pelin demoninen teema saattaa karkottaa joitain pelaajia. Sielujen kerääminen Soul-O-Meteriin vie aikaa ja saattaa myös turhauttaa pelaajaa huolimatta siitä, että ne pysyvät tallessa 48 tuntia. Toiminnon ymmärtäminen saattaa myös tuottaa vaikeuksia joillekin sellaisille pelaajille, jotka eivät käytä aikaa pelin sääntöjen tarkistamiseen. Tässä slotissa wild- ja scatter- symbolit eivät myöskään tuo pelaajalle mitään voittoja, mikä tarkoittaa sitä, että pelissä on paljon näiden symbolien yhdistelmiä, jotka eivät tuota mitään.

Yhteenveto

Devil’s Delight viihdyttää pelaajaa retrohenkisyydellään ja sarjakuvamaisilla, koomisuuteen vivahtavilla grafiikoillaan. Pelin eri vaihtelevat bonustoiminnot pitävät pelaajan kuin pelaajan mielenkiinnon yllä pitkään. Näistä scatter-symbolilla käynnistyvä ilmaispyöräytystoiminto yllättää satunnaisesti valikoituvalla pyöräytysten määrällä ja kertoimella, kun taas Reaper-bonussymboleilla käynnistyvässä bonuspelissä kerätään sieluja. Niiden kerääminen vie toki aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee pelaajan kymmenellä ilmaisella pyöräytyksellä, mikäli hän onnistuu yhdistämään synnit oikeaan hahmoon ja keräämään 15 sielua kokoelmaansa. Valitse Devil’s Delight pelattavaksesi, jos koet viehättyväsi liekeistä, demoneista, retrotunnelmasta ja sarjakuvamaisesta ulkoasusta. Jos pidät peleissä erilaisista vaihtelevista bonustoiminnoista, on tämä slotti varmasti sinua varten. Tämä peli on ehdottomasti pelaamisen arvoinen, suosittelemme sinuakin kokeilemaan!