Titan Storm – videokolikkopeli

Johdanto

Titan Storm on teemaltaan antiikin Kreikan mytologiaan pohjautuva videokolikkopeli, jonka on kehittänyt NYX Gaming Group- konserniin kuuluva NextGen Gaming-pelistudio. Pelinvalmistalla on arvostettu Iso-Britannian myöntämä Gambling Commission-lisenssi, joten pelin reiluudesta ei tarvitse huolehtia. Titan Stormin parrasvaloissa paistattelevat titaanit, muinaisen Kreikan jumalat, jotka legendojen mukaan edelsivät Olympoksen jumalia, ja hävisivät paikkansa heille suuressa taistelussa. Titan Storm -pelissä on kolikkopeleille tuttuun tapaan viisi kelaa ja kolme riviä, mutta peräti 243 voittolinjaa. Pelin keskeisimpiä lisäominaisuuksia ovat wild- ja scatter- symbolit sekä Gamble-uhkapelitoiminto. Wild-symbolina pelissä toimii Titan, joka esitetään parrakkaana miespuolisena soturihahmona ja tässä pelissä tärkein symboli laajan toiminnallisuutensa ansiosta. Pelin scatter-symboli esittää kultaisia ovia, jotka johdattavat pelaajan sisälle temppeliin.

Ehkä mielenkiintoisimpia ominaisuuksia Titan Storm-pelissä ovatkin sen runsas voittolinjojen määrä sekä sen Gamble-toiminto, jonka käytöstä pelaaja voi itse päättää. Titan Stormin Gamble-toiminto nimittäin antaa pelaajalle mahdollisuuden moninkertaistaa voittonsa, mutta vain, mikäli hän on valmis riskeeraamaan siihen mennessä saavuttamansa rahapalkinnot. Titan Storm tarjoilee pelaajalle runsaasti valinnanvapautta, eikä hän jää pelkän katsojan asemaan. Tunnelmaltaan peli on dynaaminen ja se sisältää kohtuullisen määrän peliä piristäviä animaatioita, jotka näytetään erityissymbolien ilmestyessä näytölle. Vaikka Titan Stormista ei löydy valtaisaa määrää erilaisia erikoistoimintoja ja sen teoreettinen palautusprosentti on kohtalainen 95,45%, se ottaa todellakin kaiken irti symboleistaan ja lataa niihin paljon erilaisia pelaajaa motivoivia yllätyksiä.

Panokset ja voittolinjat

Titan Storm -pelin kaikki lukuisat voittolinjat on asetettu käyttöön automaattisesti, eikä pelaajan tarvitse erikseen aktivoida niitä. Ainoa pelin aloittamiseen tarvittava asetus onkin kolikon arvo. Tämä tapahtuu kullanvärisistä ylös- ja alaspäin osoittavista nuolista. Kolikon arvo vaihtelee 0,01 euron ja 2 euron välillä. Kun tämä asetus on tehty, pelaaja saa pelin käynnistymään Play-nappia klikkaamalla. Lisäksi pelissä on Gamble-toiminto, joka aktivoituu pelaajan painaessa Heart&Clubs -nappia pelin aikana voittavan symboliyhdistelmän saatuaan. Vastaavasti pelaajan päättäessä lopettaa toiminnon käytön ja kotiuttaa voittonsa, hän voi tehdä sen aktivoimalla Take Win -napin. Pelissä on myös Autoplay-toiminto, josta pelaaja voi asettaa kelat pyörimään haluamansa määrän kierroksia ilman keskeytyksiä.

Ulkoasu ja teema

Titan Stormin kelojen taustalla kohoavat myyttisen Olympos-vuoren juuret, joiden alla aukeaa vehreä tasanko. Itse vuori on pilvien peitossa, kuten legendaan kuuluu. Pelin äänimaailma on intensiivinen ja dramaattinen, eikä siinä säästellä ukkosenjyrähdyksissä. Wild- ja scatter- symboleiden lisäksi Titan Storm -pelin merkistö sisältää muun muassa antiikin ajan aseita, koristeellisen pääkallon, sekä korttipakasta tuttuja kirjaimia ja numeroita. Väritykseltään peli on rikas ja maalauksellinen, ja ruudun läpi iskevät salamat sekä sirpaleiksi räjähtelevät symbolit hätkähdyttävät aika ajoin pelaajaa efekteillään. Wild-symboli Titan näyttää siltä kuin uhkaisi suorastaan hypätä ulos ruudusta. Ilmaisten kierrosten saavuttamista peli juhlistaa animaatiolla, jossa Titan lyö miekkansa maahan osuvien äänitehosteiden saattelemana.

Bonustoiminnot

Pelin wild-symboli esiintyy ainoastaan keloilla kaksi, kolme ja neljä. Tässä pelissä wild-symboli todellakin korvaa minkä tahansa symbolin, mukaan lukien scatterin. Myös scatter voi ilmestyä vain näille keloille. Kaikki scatter-symboleilla saadut voitot kerrotaan pelaajan panoksella. Kumpikin erityissymboleista käynnistää Free Spins -toiminnon aina ruudulle ilmestyessään, antaen pelaajalle kymmenen ilmaista pyöräytystä. Näiden aikana minkä tahansa viiden saman symbolin yhdistelmän tuottamat voitot kerrotaan viidellä. Pelaaja voi myös halutessaan aktivoida Gamble-toiminnon voittoyhdistelmän saatuaan. Siinä hänen tulee arvata näytölle ilmestyvän kortin arvo. Jos hän arvaa oikein kortin värin, voitto kaksinkertaistetaan, ja mikäli pelaaja arvaa myös maan oikein, voitto nelinkertaistetaan. Väärällä arvauksella hän menettää voittonsa. Pelaaja voi kasvattaa voittoaan näin enintään viisi kertaa peräkkäin.

Hyvät puolet

Pelin teema on kunnianhimoinen ja mahtipontisuudessaan harkittu. Titan-animaatio näyttää erittäin hyvältä ja tuo peliin jämäkkyyttä. Muutenkin pelin animoidut efektit on toteutettu hyvin ja vaikuttavasti. Pelin antelias määrä automaattisia voittolinjoja säästää pelaajaa väärän linjan valitsemisen aiheuttamalta pettymykseltä. On piristävää nähdä, että wild-symboli kerrankin korvaa minkä tahansa symbolin ilman rajoituksia, sillä yleensä scatter on rajattu pois korvattavien symbolien joukosta. Peli myös myöntää ilmaisia pyöräytyskierroksia varsin helposti, ja voittokertoimen kasvu näillä kierroksilla on todella positiivinen ominaisuus. Kenties parasta tässä pelissä on kuitenkin sen Gamble-toiminto, joka houkuttelee tarjoamillaan voittomahdollisuuksilla riskinottoon tuoden samalla pelaajalle valtavasti jännitystä ja valtaa vaikuttaa pelin kulkuun, sekä suuren voittopotentiaalin.

Huonot puolet

Pelin huonointa antia ovat ehdottomasti sen äänet, sillä sen musiikki saattaa alkaa pidemmän päälle raastaa hermoja jatkuvalla jumputuksellaan. Wild- ja scatter- symboleita lukuun ottamatta pelin symbolit ovat myös enimmäkseen melko tylsiä ja jotkut niistä graafiselta asultaan hieman epäselviä. Pelisymbolit kalpenevatkin kauniin ja inspiroivan taustakuvan rinnalla, ja pelaajan huomio keskittyy helposti taustaan enemmän kuin itse peliin. Myös kiekkoalue voisi olla suurempi. Titan Stormin peruspeli ei säväytä tai tuota erityisen hyviä voittoja, vaikka sen eri bonustoiminnot tuovatkin pelaajalle kaivattua vaihtelua ja jännitystä. Sinänsä loistavan ja mielenkiintoisen Gamble-toiminnon kääntöpuolena on myös, että sitä harkitsemattomasti käyttämällä voi liialliseen riskinottoon taipuvainen pelaaja helposti menettää kaikki saavuttamansa voitot.

Yhteenveto

NextGen Gaming -pelinkehittäjän titaanin kova Titan Storm -videokolikkopeli ammentaa kunnianhimoisesti teemansa antiikin Kreikan vanhimmista myyteistä. Tästä pelistä ei mahtipontisuutta ja mieleen jääviä efektejä puutu. Se tarjoaa pelaajalle paljon erilaisia kannustimia ilmaisten kierrosten sekä voittosumman moninkertaistamisten myötä, ja viihdyttää pitkään visuaalisilla tehosteillaan. Peli kannustaa riskinottoon ja mahdollistaakin korkeat voitot onnekkaille ja rohkeille pelaajille. Tämä moderni kolikkopeli sopii sekä kreikkalaisen mytologian ystäville, että vauhtia ja jännitystä rakastaville pelaajille, jotka nauttivat taidokkaista animaatioista ja huimista ääniefekteistä. Titan Storm on juuri sinua varten, jos etsit peliä, joka antaa sinun itse päättää, millaisia riskejä olet valmis ottamaan voittojesi eteen. Kokeile tätä peliä, kun olet seikkailunhaluisella tuulella!