Steam Tower

Johdanto

Steam Tower on teollisesta muotoilusta ja 1800-luvun Viktoriaanisesta aikakaudesta inspiraationsa saanut videokolikkopeli, jossa kiipeät torniin pelastaaksesi prinsessan lohikäärmeeltä tahkoten huimia rahavoittoja. Tämä ainutlaatuinen 5 kiekon, 3 rivin ja 15 panoslinjan steampunk-tyylinen kolikkopeli on NetEntin kehittämä. Peliä pelataan 15 kiinteällä panoslinjalla ja eri kolikon arvoilla panostasojen vaihdellessa välillä 1-10. Jos kelojen pyörittäminen puuduttaa, voit halutessasi käyttää myös automaattitoimintoa, jolloin peli pyörii itsekseen valitsemasi kierrosluvun ajan. Slotti sisältää merkittäviä voittomahdollisuuksia tarjoavan Stacked Wilds ja Free Spins -erikoistoiminnon, jossa on kasvava voittokerroin. Erikoistoiminto käynnistyy, kun yksi tai useampi koko kiekon peittävä Stacked Wild ilmestyy pääpelin aikana, minkä myötä voitat 10 ilmaiskierrosta ja nouset pelissä tornin ensimmäiseen kerrokseen.

Steam Towers -videokolikkopelin Stacked Wild- ja Free Spins -erikoistoiminto tekee pelistä erityisen jännittävän ja hauskan seikkailun, kun seuraat sivusta, kuinka korkealle tornissa pääset kiipeämään ilmaiskierrosten pyöriessä automaattisesti. Voitat 10 ilmaiskierrosta, kun vähintään yksi koko kiekon peittävä Stacked Wild -kuvio ilmestyy pääpelin aikana. Ja mikä parasta, voit voittaa erikoistoiminnon aikana vielä lisää ilmaiskierroksia, jos kiekoille ilmestyy vähintään yksi Wild-kuvio. Saat tällöin 2 ilmaiskierrosta lisää ja nouset pelissä tornin seuraavaan kerrokseen, jolloin voittokerroinkin luonnollisesti kasvaa. Tornin kerroksia on kaiken kaikkiaan 16 kappaletta. Jos saavutat ylimmän kierroksen, sinut palkitaan ruhtinaallisella bonuksella, joka on 1 000 kertaa asettamasi panoksen suuruinen! Voittopottisi voi kasvaa siis varsin vaivattomasti.

Panokset ja voittolinjat

Steam Tower -kolikkopelissä on steampunk-tyylille ominaisia mekaanisia vempaimia kaiken kaikkiaan 8 merkin verran Stacked Wild- sekä Wild-kuvioiden lisäksi. Pelistä huokuu tieteiskirjallisuuden suuntaus ja kelojen taustalla tapahtumaympäristön muodostaa 1800-lukun viktoriaanista Britanniaa muistuttava vaihtoehtoinen todellisuus. Panoslinjat ovat kiinteitä, joten niiden määrää ei ole mahdollista muuttaa, mutta pelissä on todella monipuoliset vaihtoehdot kokonaispanoksen asettamiseen. Voit asettaa panostason TASO -painikkeesta 1-10 tasoon ja kolikkoarvon KOLIKON ARVO -painikkeesta 0,01-1,00 arvoon mieltymyksiesi mukaan. Kokonaispanos vaihtelee 0,15 eurosta jopa 150 euroon asti riippuen siitä, kuinka korkean panostason ja kolikon arvon olet kierrokselle asettanut. Tässä pelissä voit siis halutessasi pelata todella kovin panoksin! Voit myös määrittää uuden panostason ja kolikon arvon jokaiselle kierrokselle, jos niin haluat.

Ulkoasu ja teema

Steam Tower -pelin taustalla näkyy paitsi massiivinen höyrytorni, myös pelin sankari, joka haluaa pelastaa prinsessan lohikäärmeen kynsistä tornin huipulta. Silinterihattuinen sankari, vaaleahiuksinen kaunis prinsessa sekä punainen lohikäärme nähdään myös voittokuvioissa värikkäin taustoin, jotka piristävät muuten tummaa värimaailmaa. Muita merkkejä keloilla ovat korttipakan J-A symbolit ja erikoismerkkeinä toimivat futuristiset maisemat sekä pelin logo. Kolikkopelin taustalla soi seikkailuhenkinen musiikki, joka tukee pelin teemaa. Aloittaessasi uuden kierroksen pelin äänet muistuttavat ratasta, joka on ominainen höyrylaitteita ajatellen. Voitot näkyvät ruudussa selkeästi kirkkaan keltaisella värillä, ja niistä ilmoitetaan myös äänimerkein. Äänenvoimakkuutta saa halutessaan säädettyä pienemmälle tai kovemmalle ja äänet saa otettua myös kokonaan pois päältä.

Bonustoiminnot

Normaalin pelin aikana kiekoille voi ilmestyä Wild-merkkejä, jotka korvaavat kaikki muut kuviot ja voivat täten kasvattaa voittomahdollisuuksiasi. Pelissä on lisäksi Stacked Wild -bonustoiminto, joka käynnistyy, kun pääpelin aikana kiekoille ilmestyy yksi tai useampi koko kiekon peittävä Stacked Wild -kuvio. Voitat tällöin 10 Free Spins -ilmaispeliä ja nouset pelissä tornin ensimmäiseen kierrokseen. Jos Stacked Wild -ilmaiskierrosten aikana kiekoille ilmestyy vähintään yksi Wild-kuvio, ilmaiskierrostesi määrä kasvaa kahdella lisäkierroksella ja nouset pelissä seuraavaan kerrokseen. Voit nousta Wild-symbolien avulla kaikkiaan 16. kerrokseen, jolloin pelaaja voittaa myös bonuksen, joka on suuruudeltaan 1000 kolikkoa panostasolla kerrottuna. Tornimittari näyttää voittokertoimesi ja sijaintisi tornissa. Voittokertoimet vaihtelevat välillä 2-7 riippuen sijainnistasi tornissa.

Hyvät puolet

Steam Tower -pelissä on todella uniikki ja miellyttävä grafiikka, joka muistuttaa Viktoriaanisesta aikakaudesta. Slotissa on myös seikkailuhenkistä teemaa hyvin tukeva musiikki, joka lisää jännitystä sopivalla tavalla. Peli on helppokäyttöinen, joten myös ensikertalainen ymmärtää logiikan nopeasti ja vaivatta. Panosmahdollisuuksia on sekä matalamman että korkeamman riskin pelaajille ja panoksen asettaminen on äärimmäisen yksinkertaista sekä helppoa. Stacked Wild -bonustoiminto tekee pelistä entistä monipuolisemman ja jännittävämmän. Bonusominaisuus on myös ainutlaatuinen verrattuna moniin muihin kolikkopeleihin, sillä ilmaiskierrosten aikana voittokerroin voi mahdollisesti kasvaa Wild-kuvion osuessa kiekoille. Jos pelaaja ei halua painaa jokaisella kierroksella painiketta, joka aloittaa uuden pyöräytyksen, peli tarjoaa mahdollisuuden automaattisiin kierroksiin AUTOMAATTIPELI -painikkeella.

Huonot puolet

Steam Tower -kolikkopelissä on valtavat voittomahdollisuudet, mutta monille muille kolikkopeleille tyypillinen jackpot -toiminto pelistä puuttuu. Jättipottitoiminnon puuttuessa yksittäisen kierroksen voitto ei yllä välttämättä yhtä korkealle kuin sellaisissa peleissä, joissa on oma jackpotinsa. Steam Tower -kolikkopelissä on vain yksi erikoistoiminto, Stacked Wild, jonka avulla pelaaja saa ilmaiskierroksia voittokertoimien kasvaessa, mutta kolikkopelistä puuttuu myös Scatter-kuvio, joka on monille kolikkopeleille tyypillinen bonuspelin laukaisija. Muissa kolikkopeleissä on kohtalaisen yleistä, että erikoistoimintoja on ainakin kaksi. Torniin nousu on toki eräänlainen bonuspeli, mutta voi viedä aikaa, ennen kuin voittoja ropisee. Myös panoslinjojen määrä tuntuu vähäiseltä verrattuna joissakin kolikkopeleissä nähtävään 243 voittotapaan. Minimipanos on kohtuullinen, mutta maksipanos voisi olla korkeampi.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Steam Tower on sekä aloitteleville että kokeneemmille videokiekkopelien pelaajille sopiva peli, sillä se on paitsi helppokäyttöinen, siinä on myös erinomaiset voittomahdollisuudet teoreettisen palautusprosentin ollessa peräti 97. Panoksen asettaminen on tehty monille eri pelikassoille ja -tyyleille sopivaksi, vaikka high rollereita tämä peli tuskin saa haukkomaan henkeään. Pelin jännitystä lisää kuitenkin sen bonustoiminto, Stacked Wild, jolla pelaaja saa 10 ilmaiskierrosta kasvavilla voittokertoimilla. NetEntin peleissään käyttämä grafiikka on hyvin toteutettua ja steampunk-teema erottuu edukseen perinteisemmistä netin videohedelmäpeleistä. Animaatiota ei ole liikaa ja ääniraita täydentää kokemusta niin kuin pitääkin. Suosittelemme kaikkia täysi-ikäisiä pelaajia antamaan Steam Tower -pelille mahdollisuuden ja auttaa sankaria pelastamaan pinteeseen joutunut prinsessa!