Simsalabim slotti – taianomaista viihdettä

Johdanto

Taikashow alkaa, astukaa sisään ja istukaa paikoillenne! Simsalabim on ruotsalaisen peliyhtiö NetEntin valmistama viiden kiekon, kolmen rivin ja 25 voittolinjan kolikkopeli. Pelin teemana on – yllätys, yllätys – taikuus, erilaiset taikatemput ja taikurin välineet. Slotin avautuessa pelaaja pääsee ihailemaan lavaa, jossa näkyy taikurin maailmaan liittyviä symboleita – hattuja, lintuja, korttipakkoja sekä taikalaatikoita. Niiden lisäksi mukana on scatter-symbolina taikalaatikko ja wild-symbolina taikurin hahmo. Simsalabim -peliä voi myös halutessaan kokeilla ilmaiseksi leikkirahalla, jotta ensin pääsee tutustumaan logiikkaan ja toimintatapoihin. Kun toiminnot ovat tulleet tutuiksi, voi pelaaja siirtyä pyöräyttämään keloja oikealla rahalla. Teoreettinen palautussuhde on huikeat 97,5 prosenttia, joka on korkea verrattuna muihin slotteihin.

Pelin perinteinen taikuriteema on hyvin toteutettu ja grafiikat ovat hauskoja. Pelaajalla on useita jännittäviä mahdollisuuksia kasvattaa voittojaan, sillä pelissä on monia erikoistoimintoja. Scatterina toimivasta taikalaatikko-symbolista tulevat ilmaispyöräytykset tuottavat kolminkertaiset voitot ja kierrosten määrä kasvaa sen mukaan, montako taikalaatikkoa keloille ilmestyy. Simsalabimissä pelaaja voi hyinkin päästä pitämään hauskaa ilmaiskierroksilla, koska niitä tässä slotissa riittää. Toinen vaihtoehto pelitilin saldon huomattavaan kasvattamiseen on bonuspeliin pääseminen, jossa hatuista vedetyt kanit tuovat erilaisia voittosummia. Kerromme pian lisää voittojen määräytymisestä. Erityisen positiivista tässä taikashowssa on, että viiden wild-symbolin ilmestyessä näytölle, pelaaja voittaa huimat 7500 kolikkoa. Tämä piirre poikkeaa monista peleistä, joissa wild-symbolit eivät tuota pennin hyrrää.

Panokset ja voittolinjat

Simsalabim on useimmilta toiminnoiltaan melko tyypillinen kolikkopeli ja muistuttaa useita muita NetEntin julkaisemia pelejä, sillä se rullaa viidellä kiekolla, kolmessa rivissä, ja tarjoaa 25 voittolinjaa. Aivan aluksi pelaajan tulee valita haluamansa voittolinjat ja asettaa valitsemansa panos. Pelaajan on myös valittava kolikon arvo, joka vaihtelee välillä 0,01-1. Sitten kierros käynnistetään valitsemalla Spin -toiminto. Pelaajalla on myös mahdollisuus käyttää Max Bet -pikavalintaa, joka asettaa automaattisesti käyttöön pelin maksimipanoksen. Simsalabim sisältää myös Autoplay -toiminnon, jolla pelaaja voi pyörittää kiekkoja ennalta valitsemansa määrän kierroksia ilman keskeytyksiä. Scatter-symbolit tuovat ilmaisia pyöräytyksiä, viidellä wild-symbolilla voittaa jättipotin, ja kolmen kaniinin symbolin ilmestyessä näytölle käynnistyy bonuspeli.

Ulkoasu ja teema

Pelin teemana on taikuus ja taikatemput, ja Simsalabimissä käytetyt symbolit liittyvätkin perinteisiin taikurin välineisiin. Ne sisältävät esimerkiksi taikurin hatun ja käden täynnä pelikortteja. Symboleista löytyy kuitenkin myös hauskoja yllätyksiä, kuten häkkiin suljettu hullunkurinen kyyhkynen. Slotin ulkoasu ei ole erityisen omaperäinen, vaan se edustaa perinteistä kolikkopelityyliä. Väritys on monipuolinen ja kirkas. Äänimaailmaltaan Simsalabim muistuttaa taikashow’ta sikäli, että sen äänitehosteet luovat jännittynyttä tunnelmaa kiekkojen pyörimisen aikana. Näin ollen pelaaja pääsee sukeltamaan syvemmälle taikuuden maailmaan nautinnollisessa kokonaisuudessa, joka välittyy suoraan omalle näytölle. Viihdyttävä slotti tarjoaa hauskuutta erityisesti heille, jotka nauttivat taikuuden ihmeellisestä maailmasta ja haluavat taikaesityksen vaivattomasti kotiinsa. Tässä esityksessä voi tosin voittaa!

Bonustoiminnot

Kun kolme tai enemmän scatter-merkkiä ilmestyy näytölle, pelaaja saa ilmaispyöräytyksiä riippuen taikurien lukumäärästä. Kolmella symbolilla pelaajalle annetaan 10 vapaapyöräytystä, neljällä 20, ja viidellä 30. Kaikki ilmaiskierroksilla saadut voitot kerrotaan kolmella. Pelaaja voi myös ansaita ylimääräisiä pyöräytyksiä ilmaiskierrostilassa, ja ne lisätään automaattisesti kulloiseenkin määrään. Kolmen tai useamman bonus-symbolina toimivan kaniinin ilmestyminen näytölle käynnistää bonuspelin, jossa pelaajan tulee valita taikurin hattu. Mikäli pelaajan valitsema hattu sisältää kaniinin, pelaaja voittaa sen esittämän bonussumman. Peli jatkuu, kunnes pelaaja valitsee hatun, joka ei sisällä kaniinia. Mitä suuremmilla panoksilla pelaaja pelaa peruspeliä, sitä suurempia voittosummat ovat bonuspelissä. Viidellä wild-symbolilla pelaaja voittaa 7500 kolikon potin.

Hyvät puolet

Simsalabim on kaikessa perinteisyydessään toimiva kokonaisuus sekä ulkoasunsa, toimintojensa, että äänitehosteidensa puolesta. Pelin grafiikat ovat iloisia ja symbolit hauskasti suunniteltuja. Myös slotin äänimaailma sopii hyvin sen yleiseen teemaan ja muistuttaa taikurin esitystä. Pelaajalla on mahdollisuus voittaa pelin aikana paljon ilmaisia kierroksia, sillä niitä voi ansaita lisää myös ilmaiskierroksia pelattaessa. Taikurin hattujen valintaan perustuva bonuspeli on hupaisasti toteutettu, ja hatuista hyppäävät kaniinit näyttävät hauskoilta. Erityisesti pelissä miellytti mahdollisuus ansaita 225 000 kolikon jättipotti, joka on kohtuullinen muihin kolikkopeleihin verrattuna. Pikatoiminnot, kuten maksimipanoksen asettaminen automaattisesti, sekä Autoplay-toiminto, jolla pelaaja voi ennakkoon valita haluamansa pyöräytysten määrän, tekevät pelaamisesta helppoa ja miellyttävää.

Huonot puolet

Tämä peli edustaa sekä grafiikoiltaan että ääniltään hyvin perinteistä tyyliä eikä sellaisenaan välttämättä erotu helposti muista vastaavantyyppisistä kolikkopeleistä. Taikuriteemaisia pelejä on melko paljon eikä pelaajan ole välttämättä helppo muistaa, mitä hän niistä pelasi. Slotin toiminnot ovat myös melko tyypillisiä vastaavanlaisille peleille, eikä Simsalabim yllätä erityisemmin millään osa-alueella. Käyttäjän saavuttamat voitot eivät pääse kasvamaan erityisen suuriksi. Vaikka wild-symbolien avulla voikin voittaa jättipotin, niihin kaipaisi muutakin ekstraa, kuten niiden laajentumista kiekoilla tai voittojen tuplaantumista wild-symbolin ilmestyessä. Ilmaisilla kierroksilla saadut voitot eivät myöskään välttämättä vastaa odotuksia, mikäli niitä on joutunut odottamaan kovin pitkään. Sama koskee kaniteemaista bonuspeliä, joka on aluksi vaikea käynnistää.

Yhteenveto

Viihdyttävä Simsalabim soveltuu erityisesti pelaajille, jotka viehättyvät taikuudesta tai haluavat oppia uusia silmänkääntötemppuja. Hauskat symbolit sekä erikoistoiminnot takaavat, että keloja jaksaa pyöräytellä pidemmänkin aikaa mahdollisia voittoja jahdaten. Tämä slotti on mainio viihdyke pelaajille, jotka pitävät perinteisistä kolikkopeleistä ja niiden ulkoasusta, eivätkä odota peliltään mitään erityisiä uutuuselementtejä tai yllätyksiä. Pelaa tätä slottia, jos haluat rentoutua ja pitää hauskaa, nautit värikkäistä grafiikoista etkä aseta erityisiä vaatimuksia pelin innovatiivisuudelle tai erikoisuudelle. Kuka tietää, miten taianomainen onni kohdallesi osuu Simsalabimin parissa, kun taikuri johdattaa sinut hänen jännittävien temppujensa maailmaan. Varaudu siis maagiseen elämykseen ja jahtaa mukavia voittoja, joita voi kahmia erityisesti ilmaiskierrosten aikana!