Satumainen Royal Frog

Johdanto

Pelivalmistaja Quickspinin videoslotti Royal Frog johdattaa sinut satumaahan, jossa pääset pyörittelemään viittä rullaa kauniin punatukkaisen prinsessan ja kolmen erivärisen sammakon kanssa sekä keräämään lisävoittoja lumpeenlehdistä voittolinjoille pulpahtavilla wildeilla. Myös prinsessa toimii itsessään wildina ja jos pidät sammakoiden sijaan prinsseistä, voit muuttaa neljän sammakon symbolirivistön prinsessalle sopivaksi wild-prinssiksi panosta korottamalla – tässä pelissä ei siis tarvitse suukotella sammakoita. Sininen prinssi toimii wildina, kun taas violetin ja vaaleanpunaisen prinssin kanssa myös lisäksi tuplaat voitot. Kolmella taianomaisella, kultaisella lumpeenkukalla nappaat itsellesi ilmaiskierroksia, joissa jokaiseen pyöräytykseen lennähtää jokereita ja tuplaavia wild-symboleita. Päätä itse millä tavalla pelaat, nappaa satumaiset voitot ja nauti taianomaisesta tunnelmasta ja hulppeista voitoista!

Jos lapsuutesi lempisaduissa juoksentelivat prinssit, prinsessat ja erityisesti sammakoita suukottelemalla onnen löytäneet prinsessat, tämä slotti on sinulle! Voit oman valintasi mukaan nostaa pelikierroksen panosta, muuttaa yhden tai useamman sammakon wildina toimivaksi unelmiesi prinssiksi ja kasvattaa näin voittomahdollisuuksiasi! Omavalintaisesti lisättävillä wildeilla palautusprosentin voi nostaa peruspelin 95,43 prosentista jopa 96,77 prosenttiin. Lisävoittoja ei säästellä myöskään ilmaiskierroksilla, sillä bonuspeliin päästyäsi ruudukon yläreunaan tupsahtavat kultaiset lumpeenkukat pullauttelevat voittolinjoille kymmenittäin wild-symboleita – ison osan niistä myös tuplavoitoilla. Lystikkään näköiset prinssit tanssivat rullilla prinsessan ja värikkäiden lumpeenkukkien kanssa ja viihdyttävät niin nuoria kuin vanhoja pelaajia. Tavoite on kaikille selvä eli yksinkertaisella pelitaktiikalla saatavat satumaiset voitot.

Panokset ja voittolinjat

Royal Frog -slotissa tarjolla on viisi rullaa ja voittoja voit kerätä 40 voittolinjalla. Peruspelissä panoksen voi asettaa 40 sentistä 40 euroon ja symbolit tuovat voittoja, kun pyöräytät vähintään kolme samaa symbolia vasemmalta oikealle. Nappaamalla voittolinjalle kolme bonus-lumpeenkukkaa käynnistyvät 10 ilmaiskierrosta voittoineen. Jokaisella ilmaiskierroksella kultaiset lumpeenkukkaset tuovat voittolinjoille wild-symboleita, jotka toimivat joko wildeina tai tuplaajina, joten fantastiset voitot ovat taattuja. Myös rullilla tanssahteleva punatukkainen prinsessa toimii wildina ja korvaa voittolinjalla kaikki muut paitsi bonus- ja muut wild-symbolit. Ja jos pidät enemmän prinsseistä kuin sammakoista, tämän slotin erikoisuutena on mahdollisuus muuttaa sammakkosymbolit automaattisesti wildeiksi vain panosta korottamalla. Korotetussa pelityylissä kertapyöräytyksen arvon voi asettaa 1,60 euron ja 160 euron välille.

Ulkoasu ja teema

Prinsessamme ja sammakkoprinssimme seikkailevat linnan pihamaalla köynnösten ja lumpeiden peittämällä lammella. Kolikkopelin musiikkimaailmassa väreilee kuninkaallinen jännitys ja voittoja juhlistetaan tietenkin torvisoitolla. Harmonisissa väreissä kuplivat kirjainsymbolit, herkät lumpeenkukkaset ja värikkäät sammakot toimivat perussymboleina sekä kolmella violetin ja kullan väreissä räiskyvällä lumpeenkukalla pääset bonuspeliin. Flirttaileva prinsessa ja mulkosilmäiset, sammakoista selvästi muuntautuneet sammakkoprinssit viihdyttävät humoristisella ulkomuodoillaan. Kaikki voittolinjat säihkyvät selvästi yksi kerrallaan jokaisen voittaneen kierroksen jälkeen. Kokonaisuutena slotti on Quickspinin tyyliin selkeä ja kaikki nappulat sekä toiminnot ovat selkeästi esillä ja helposti käytettävissä. Animaatioita ei ole liikaa, joten rauhallinen tunnelma, värimaailma ja musiikki miellyttävät eivätkä ärsytä, vaikka innostuisi pelaamaan pidemmänkin aikaa.

Bonustoiminnot

Muista sloteista poiketen Royal Frog tarjoaa mahdollisuuden muuttaa neljä peräkkäin rullalla pyörähtävää, samanväristä sammakkosymbolia sammakkoprinssiksi nostamalla panosta. Sammakkoprinssejä on kolmea eri väriä – kakkostasolla eli tuplaamalla panoksen muutat sinisen sammakon jokerina eli wildina toimivaksi siniseksi prinssiksi. Kolmostasolla eli 3-kertaisella panoksella muutat violetin sammakon prinssiksi, neljännellä tasolla (4x panos) myös vaaleanpunainen sammakko muuntautuu. Wildin ominaisuuden lisäksi nämä molemmat prinssit toimivat myös voittojen tuplaajina. Kaikki wild-prinssit pysyvät prinsseinä myös bonuspeleissä niin kauan, että erikoispelitilan laittaa pois päältä. Prinsessa pyörähtelee rullilla wildin ominaisuudessa muuntautumattomana. Kolme bonus-lumpeenkukkaa taas maksavat panoksen kolminkertaisena takaisin ja käynnistävät 10 ilmaispyöräytystä, joilla jokaisella lumpeenkukat pulpauttavat linjoille lisävoittoja sekä tavallisten wild-symbolien että myös tuplaaja-wildien muodossa.

Hyvät puolet

Royal Frog on kokonaisuutena onnistunut ja taattua tunnetun pelivalmistajan Quickspinin laatua. Slotti on silmää miellyttävä ja visuaalisesti rauhallinen, mutta kuitenkin humoristinen ja viihdyttävä sammakkomaisine prinsseineen. Taustamusiikki ei ala pidemmänkään ajan kuluttua vaivata, sillä äänimaailman tunnelma on harmoninen. Selkeässä ja yksinkertaisessa slotissa voitot keräillään pitkälti useasti voittolinjoille napsahtavilla wildeilla eikä peli ole siis niin monimutkainen, että peliohjeita ja bonuskierrosten sääntöjä tarvitsisi opiskella ohjeista. Monista muista sloteista poiketen pelitaktiikkaan voi myös vaikuttaa itse muuntamalla sammakkosymboleita omavalintaisesti wildeiksi ja näin voittomahdollisuuksia saa itse paranneltua. Kokonaissaldo ja kierroksen panoksen suuruus ovat selvästi näkyvillä ja panoksen muuttaminen tapahtuu selkeästi esillä olevilla nappuloilla ja valinnoilla, joten vahinkoja ei pääse käymään.

Huonot puolet

Valitettavasti todella harva slotti on niin upea, ettei siinä olisi jotain parannettavaa – ja niin on myös Royal Frogissa. Ensimmäisenä pelaajaa saattaa alkaa vaivata se, että taustamusiikki on rauhallinen ja seesteinen, mutta voittolinjoille napsahtavat voitot hyppäävät ehkä hieman liian aggressiivisesti taustamusiikin päälle. Kuten muissakin vastaavissa peleissä, neljänkymmenen erilaisen voittolinjan oppiminen ja muistaminen saattaa olla hankalaa, joten voittolinjojen selkeälle esittelylle on tarvetta. Ja kun slotti on niinkin yksinkertainen, että ainoa erikoistoiminto on kymmenen kappaletta ilmaiskierroksia, saattaa peli käydä pidemmän pelisession aikana hieman tylsäksi, kun ei tarvitse keräillä ja kokea kaikkia erilaisia bonuspelejä. Myös muutamat pienet suomennosvirheet erityisesti ilmaiskierrostoimintoon päästessä pistivät silmään.

Yhteenveto

Miksi siis suuntaisit lempikasinollesi pelaamaan juuri Royal Frogia? Slotin säännöt ovat yksinkertaiset ja siksi pelaamisen voi aloittaa huoletta. Kauniit kukkaset seesteisessä miljöössä tuovat tuulahduksen kuninkaallisista voitoista ja veikeillä mulkosilmillä tuijottelevat, hauskat hahmot saavat hymyilemään. Jos Quickspinin slotit ovat ennenkin viihdyttäneet sinua, tämäkin varmasti tarjoaa iloa. Royal Frog sopii erityisesti pelaajille, jotka pitävät yksinkertaisuudesta eivätkä ole monimutkaisten animaatioiden ja erilaisten bonuspelien perään. Slotissa tärkeintä on yhdistellä wildeja ja napsia voitot sitä kautta. Koska voittomahdollisuuksia on mahdollista korottaa omatoimisesti, kuka ei hyödyntäisi tarjottua mahdollisuudesta lisätä wild-symboleita itse? Sukella siis satulinnan takapihan lammelle, löydä omat sammakkosi, muuta ne prinsseiksi ja tuo huikeat voitot kotiin!