Mega Fortune

Johdanto

Ruotsalaisen pelisuunnittelija Net Entertainmentin vuoden 2009 alussa julkaisema Mega Fortune on todennäköisesti maailman tunnetuin onlinekolikkopeli – eikä syyttä. Jopa Guinnessin ennätyskirjaan päässyt slotti on tehnyt onnekkaimmista pelaajistaan miljonäärejä suurimman maksetun voittopotin ollessa jopa 17,8 miljoonaa euroa. Asiaankuuluvasti pelin koko teema pyörii kliseisen amerikkalaisen luksuselämän ympärillä, mikä antaa pelaajalle hieman esimakua siitä, mitä on mahdollisesti luvassa – keloilla pyörivät samppanjapullot, limusiinit, kultaiset rannekellot, sormukset ja jahdit, suurin osa tietysti kullalla tai hopealla kuorrutettuina. Pelin teoreettinen takaisinmaksuprosentti on 96,6 prosenttia eli ei sekään ole kovin vaatimaton. Slotin painikkeet on niin ikään koristeltu kultareunuksin ja taustakuva tuo mieleen Miamin rannat, joten ylellinen vaikutelma on taattu.

Mega Fortunen tarjoamat voitot tulevat sen kolmesta progressiivisesta voittopotista. Näiden summien progressiivisuus tarkoittaa sitä, että mitä enemmän pelaajat pistävät Mega Fortuneen rahaa, sitä suuremmiksi voittopotit kasvavat. Kun voitto osuu jollekin onnekkaalle pelaajalle, kyseisen potin summa palaa takaisin minimiin siksi aikaa, kunnes pelaajat jälleen panoksillaan kasvattavat sen määrää. Pelatessa voit nähdä voittopotit sen hetkisine summineen kelojen yläpuolella, tietysti kultareunaisin kehyksin. Pienimmän Rapid-voittopotin summa liikkuu tyypillisesti 100-3000 euron välillä, Majorin summa 10 000-150 000 euron välillä ja Mega-voittopotti alkaa 250 000 eurosta ja saattaa nousta jopa yli 10 miljoonaan euroon. Parhaimmillaan Mega Fortunella on siis mahdollisuudet muuttaa pelaajansa elämä täysin.

Panokset ja voittolinjat

Vaikka Mega Fortunessa pyörivät isot rahat, sen minimipanos yhdelle pyöräytykselle on varsin kohtuullinen eli 0,25 euroa, minkä lisäksi myös 50 euron maksimipanos on melko vaatimaton. Kun panoslinjoja on valittuna suurin mahdollinen määrä eli 25 kappaletta, panostason voi valita vaihtoehdoista 25, 50, 75 ja 100. Jos taas panoslinjoja on valittuna vain yksi, panostasot ovat 1, 2, 3 ja 4. Yhden kolikon arvoksi voit missä vain tilanteessa valita välillä 0,01-0,50 €. Kovinkaan huikeita summia ei Mega Fortuneen ole mahdollista pistää – panostusmahdollisuudet ovat varsin suppeat verrattuna moneen muuhun NetEntin kolikkopeliin. Toisaalta ei sovi valittaa siitä, kuinka pienellä summalla on mahdollista voittaa miljoonia!

Ulkoasu ja teema

Kuten aiemmin mainittu, Mega Fortune on yhtä luksusta aina sen keloilla pyörivistä pelisymboleista aina slotin yleiseen ulkoasuun. Pelissä on perinteiseen tapaan 5 kelaa ja 3 riviä. Kelojen tausta on hopeinen, painikkeiden taustapaneeli kultainen ja taustakuvassa on kimmeltävää vettä, palmuja ja jahteja. Slotin ulkoasu antaa hyvää esimakua siitä, mitä onnekkaalle voittajalle saattaa parhaassa tapauksessa olla luvassa, vaikka toki NetEntin graafikot ovat varmasti tarkoituksella lipsahtaneet satiirin puolelle viskilaseja, sikareita ja kultaisia dollarinmuotoisia pelisymboleita suunnitellessaan. Taustalla soiva musiikki on letkeä ja erinomaisesti ylelliseen, rentoon luksuselämään sopiva. Letkeydestään huolimatta siihen on helppo kyllästyä. Mega Fortunen muut ääniefektit ovat hedelmäpeleille tyypillisiä kilahteluja ja fanfaareja.

Bonustoiminnot

Olisi helppo kuvitella, että satojen, tuhansien, kymmenien tuhansien, satojen tuhansien ja miljoonien eurojen voittopotit olisivat tarpeeksi bonusta tällaisessa pienten panoksien kolikkopelissä, mutta sen sijaan Mega Fortunen pelaajia hemmotellaan myös ilmaiskierroksilla. Samppanjapullon muodossa oleva scatter on avain Free Spins -ominaisuuteen ja tarvitset näitä pulloja vähintään kolme. Jokainen pullo sisältää eri määrän kierroksia ja kertoimia. Tehtäväsi on valita yksi näistä pulloista. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa saat 10 ilmaiskierrosta 5-kertaisella kertoimella. Tie voittopotteihin vie bonuspelin kautta, joka aktivoituu, kun kolme kultaista pyörää eli bonussymbolia pysähtyy keloille. Tehtäväsi on selvitä kolmen sisäkkäin olevan pyörän läpi palkintoja voittaen. Major- ja Mega-potit odottavat voittajaansa sisimmällä pyörällä.

Hyvät puolet

Mega Fortunen ykkösjuttu on luonnollisestikin sen kolme progressiivista voittopottia. Kenenkään ei tarvitse ihmetellä, voittaako joku tosiaan tästä pelistä, sillä niistä pelaajista, joista tämä slotti on tehnyt miljonäärejä, on raportoitu maailmanlaajuisesti. Suurimman maksamansa voittopotin johdosta peli onkin päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan. Sen lisäksi, että pelissä on tarjolla näinkin isoja summia, siitä ei olla unohdettu lähes jokaisesta tavallisesta kolikkopelistä löytyviä ominaisuuksia, kuten wildeja, ilmaiskierroksia ja kertoimia. Koska jättipotin osumisen todennäköisyys omalle kohdalle on varsin pieni, on hyvä, että voittoja on mahdollista saada myös niin sanotusti perinteisiä keinoja käyttäen. Mega Fortunessa on kaikin puolin otettu huomioon se valtava osuus pelaajista, joka ei pääse käsiksi Rapid-, Major- tai Mega-potteihin.

Huonot puolet

Mega Fortunen panostusmahdollisuudet ovat yllättävän suppeat. Vaikka pienistäkin panoksista saa kasvatettua melkoisia progressiivisia jättipotteja, voisivat ne olla vieläkin mittavampia, jos pelaajilla olisi mahdollisuus panostaa esimerkiksi 200 euroon asti, kuten on mahdollista monessa muussa NetEntin slotissa. Tämä mahdollisuus tekisi myös muista pelissä saatavilla olevista voitoista suurempia pelaajan niin halutessa. Toinen asia, jonka voisi muuttaa sekä Mega Fortunessa että monessa muussakin kolikkopeleissä, on melodinen taustamusiikki. Se alkaa pelatessa kyllästyttää, joten slottia tulee varmasti monen pelattua mykistys päällä. Tämän vuoksi parempi vaihtoehto olisi laittaa taustalle jokin neutraalimpi äänimaailma tai soljuvampi ja tasaisempi musiikki keskittyen enemmän tekemään ääniefekteistä monipuolisempia ja pidempääkin kuuntelua kestäviä.

Yhteenveto

Niin sanotusta millionaire maker -maineestaan huolimatta Mega Fortune ei ole peli ainoastaan hinnalla millä hyvänsä valtavia voittopotteja havitteleville ja miljonäärin elämästä haaveileville, vaan se on yllättäen myös muilta ominaisuuksiltaan todella viihdyttävä ja pelaamisen arvoinen kolikkopeli, mikä onkin tärkeää ottaen huomioon pelaajan realistiset mahdollisuudet isoihin voittoihin osumiseen. Jos osaa sivuuttaa aavistuksen mauttoman teeman jonkinlaisena vitsinä tai satiirina, luksuselämään keskittyvästä teemastakin nauttia. Tämä slotti sopii monenlaiselle pelaajalle, sillä pienen minimipanoksensa ansiosta myös pienemmän budjetin pelaajilla on mahdollisuus pelin huikeisiin voittoihin. Jos siis nautit NetEntin videosloteista ja haluat kolikkopeliisi miljoonien eurojen jännityselementin, on Mega Fortune ehdottomasti kokeilemisen arvoinen – ja rahan väärti – vaihtoehto!