Esqueleto Explosivo

Johdanto

Esqueleto Explosivo on hullunkurinen kolikkopeli, jonka teemana ovat värikkäät, Meksiko-tyyliset Kuolleiden päivän pääkallot. Vaikka kyseisen pelin grafiikka on hieman synkän oloinen, ovat animaatiot kauniita. Tavoitteena tässä kolikkopelissä on, että pääkallot asettuvat oikeaan järjestykseen voittolinjalla. Voittoyhdistelmän sattuessa kohdalle ne räjähtelevät tuoden mukanaan entistä suuremman voittokertoimen, mikä luonnollisesti kasvattaa lopullista voittosummaa. Esqueleto Explosivon on valmistanut yhtiö nimeltä Thunderkick. Pelitalon tarina alkoi Tukholmassa vuonna 2012, mistä lähtien yhtiö on vähitellen kasvanut pelikehittelyn tiellä. Itseasiassa Esqueleto Explosivo oli Thunderkickin ensimmäinen kolikkopelijulkaisu – asia, jota ei peliä pelatessa uskoisi. Hienona saavutuksena mainittakoon, että Thunderkickin pelit tehdään kaikki oman talon sisällä. Yhtiöllä on hallussaan maltalainen pelilisenssi, vaikka sen päätoimisto sijaitseekin Ruotsissa.

Esqueleto Explosivo saattaa olla teemaltaan hieman ’loco’ (suom. hullu), vaikka se muuten onkin asettelultaan ja toiminnoiltaan hyvin tyypillinen kolikkopeli viidellä kelallaan. Räjähtäviä pääkalloja ei kuitenkaan joka päivä näe, joten ne tulet kyllä tästä pelistä muistamaan! Erityisesti niin kutsuttu ’Mucho Multiplier’ -toiminto on pelin suola, jonka nähdessäsi voit jo valmiiksi kiljua voitonriemusta ’arriba, arriba’! Tämä toiminto on nimittäin nimensä mukainen ja moninkertaistaa voittosi jopa 32-kertaisiksi. Pääkallojen räjähtely pelin aikana tuo ilmaan oikean meksikolaisen fiestan tuntua, ja saa pelisormesi syyhyämään tavallisen kelojen pyörittelyn sijaan. Mikäpä sen parempaa kuin värikkäiden pääkallojen järjestämä jatkuva ilotulitus tietokoneen tai mobiililaitteen ruudullasi. Thunderkickin Esqueleto Explosivo on laadukas ja helposti pelattava slottipeli.

Panokset ja voittolinjat

Esqueleto Explosivo pelissä on siis 5 kelaa ja 17 kiinteää voittolinjaa. Pelissä on sekä putoavia merkkejä että kaksi erikoissymbolia Explosivo Wild ja Mucho Multiplier. Pienin panos, jonka pelissä voi valita on 0,10 euroa ja suurin panos on 100 euroa. Korkein mahdollinen voittokerroin on 32 eli maksimipanoksella päästään jo varsin tuntuviin voittosummiin, vaikkei pelissä varsinaista jackpotia olekaan. Pelin teoreettinen palautussuhde pelaajalle on 96 prosenttia, mikä sijoittaa pelin ylempään keskiluokkaan. Pelistä löytyy myös suosittu jatkuva toiminto, joka pudottelee uusia pääkalloja rullille automaattisesti. Asetetun panoksen määrää ei voi muuttaa pelikierroksen aikana, vaikka panostusta onkin muuten helppo vaihtaa ja omaa panostasoaan voi seurata vaikeuksitta ruudun alareunasta.

Ulkoasu ja teema

Kuten jo alussa mainitsimme, Esqueleto Explosivon ulkoasu on Meksikon perinteikästä Kuolleiden päivän juhlaa mukaileva. Kuolleiden päivänä, tai tutummin pyhäinpäivänä, muistetaan ja juhlitaan kuolleita lähimmäisiä. Koko perhe kokoontuu yhteen viettämään tätä fiestaa, syömään ja juomaan poisnukkuneiden rakkaiden puolesta. Sokerisia pääkalloherkkuja viedään haudoille tarjottavaksi kuolleille perheenjäsenille, ja ihmiset maalaavat kasvoihinsa vaikuttavia, koristeellisia pääkallomeikkejä. Kun tätä kolikkopeliä pelaa, törmää äkkiä muihin teemaan liittyviin yksityiskohtiin: lattialla palaviin kynttilöihin ja meksikolaisiin kitaransoittajiin. Tämän kolikkopelin graafinen kokonaisuus on synkästä teemasta huolimatta hyvin värikäs. Äänimaailma on myös monipuolinen ja kekseliäs – meksikolaista musiikkia tietenkään unohtamatta! Äänitehosteet sopivat hyvin grafiikkaan ja ne tukevat toisiaan hienosti. Esqueleto Explosivo- kolikkopeli näyttää ja kuulostaa sille, mille pitääkin.

Bonustoiminnot

Jo aiemmin mainittu Mucho Multiplier on pelin paras toiminto, sillä sen avulla voit moninkertaistaa voittosi jopa 32-kertaiseksi. Jännitystä lisää myös keltainen Explosivo Wild -pääkallomerkki, joka korvaa kaikki muut merkit. Wild jatkaa räjähtelyä ja räjäyttää kaikki kahdeksan lähintä merkkiä, vaikkei voittavaa yhdistelmää tulisikaan. Muiden kallojen räjäytyksestä johtuen kaikki viisi rullaa täyttyvät uudelleen ja antavat uuden mahdollisuuden voittoihin sekä kertoimen kasvattamiseen. Tämän lisäksi pelissä voittomahdollisuudet kasvavat sitä mukaa, mitä enemmän peliä pelaa. Hyvä ja suosittu mekanismi on myös jatkuva kelojen täyttö, jonka avulla kerrointa voi kasvattaa nopeasti ja helposti. Esqueleto Explosivon bonustoiminnot ovat helppoja mutta kokeneemmalle pelaajalle ehkä hieman tylsiä.

Hyvät puolet

Tätä kolikkopeliä jaksaa katsella pelatessaan. Grafiikka ja äänimaailma tukevat täysin pelille valittua teemaa. Pelin musiikki vaikuttaa pitkälle mietityltä ja sopii hyvin sekä slotin aiheeseen että grafiikkaan. Meksikolaisen Kuolleiden päivän symboliikka on kiehtovaa ja värikästä, ja monet pelistä löytyvät pienet visualiset yksityiskohdat ovat hauskoja. On positiivista, että pelatessa panokseksi voi valita myös hyvin pienen panoksen, mikä sallii sen pelaamisen pienemmälläkin budjetilla. Lisäksi Esqueleto Explosivo -kolikkopeliä on hyvin selkeä pelata ja pelaaja pysyy helposti perillä omasta panoksesta ja voitoista. Tämä slotti sopii erinomaisesti varsinkin aloitteleville pelaajille. Lisäkiitosta saa merkkien räjähtely-toiminto, joka tuo vaihtelua kelojen pyörittelyyn. Mucho Multiplierin mukanaan tuomat lisävoitot taas pitävät jännitystä yllä.

Huonot puolet

Esqueleto Explosivo -slotissa on myös huonot puolensa. Kaikkia pelin tummanpuhuva ja makaaberi aihe ei miellytä. Vaikka kolikkopeli vaikuttaa hyvin harkitulta ja mietityltä, siihen olisi kaivannut lisää sisältöä. Mahdollisuuksia bonuspeleihin tai edes jonkinlaiselle uudelle tasolle olisi saanut olla enemmän. Erikoistoimintoja ei ole paljon, joka tietenkin selkeyttää pelikokemusta, mutta myös tekee siitä yksitoikkoista. Näyttää siltä, että pelin ulkonäkö ja äänimaailma ovat tällä kertaa menneet tärkeysjärjestyksessä sisällön edelle. Kokeneempi pelaaja voi suorastaan tylsistyä bonustoimintojen puutteessa, mihin ei ehkä meksikolainen musiikkikaan auta. Viihdettä peli tarjoaa kyllä, jos aihe vain miellyttää ja fiestajalkaa vipattaa. Loppujen lopuksi pelissä on paljon enemmän hyviä kuin huonoja puolia, niin pelattavuuden, kuin grafiikankin, huomioon ottaen.

Yhteenveto

Erityisen herkkä pelaaja ei ehkä nauti tämän kolikkopelin elementeistä. Jos taas etsii kauniisti tehtyä kolikkopeliä, jota on hyvä ja selkeä pelata, on Esqueleto Explosivo varma valinta. Muuteltavissa olevat panostasot saavat pelin sopimaan pienemmillekin kukkakoille. Thunderkick -yhtiö on selvästi käyttänyt pelin kehittelyyn aikaa, joka näkyy ja kuuluu peliä pelatessa. Vain bonuspeleiltä olisimme odottaneet enemmän, myös slotin pelattavuuden takia. Myös progressiivinen jackpot olisi tuonut lisäjännitystä peliin. High roller-palaajia ei tuskin tämän pelin parissa näy. Jos kuitenkin haluat pelata yksikertaista peliä keskivertoa paremmalla palautusprosentilla ja ottaa osaan hulluun meksikolaiseen fiestaan hienosti toteutetun ja kauniin grafiikan kera, suuntaa jo pelaamaan Thunderkickin Esqueleto Explosivoa!