Breakaway on viihdyttävä videokolikkopeli

Urheilun huumaa jääkiekon maailmassa

Jääurheilun huuma on käsin kosketeltavissa Break Awayssa, joka on videokolikkopeli todellisille jääkiekkofaneille ja urheiluhulluille. Break Away on viisikelainen kolikkopeli, jossa on 243 mahdollisuutta voittaa. Pelin selkeät toiminnot, hienot animaatiot ja viimeistelty ulkoasu tuovat perinteiseen videokolikkopeliin mukaan juuri sitä ekstraa, joka saa palaamaan pelin äärelle yhä uudelleen. Break Awayssa on muun muassa useita eri erikoistoimintoja, jotka on yhdistetty vauhdikkaisiin ja aiheen mukaisiin animaatioihin ja saavat adrenaliinin virtaamaan. Pelin on kehittänyt Microgaming, jonka verkkokasinot tarjoavat videokolikkopelien lisäksi suuren valikoiman pelejä nettipokerista pöytäpeleihin. Break Away on kaivattu lisä urheiluteemaisten kolikkopelien maailmaan, jossa Microgamingilta on ilmestynyt aiemmin myös kriketti- ja jalkapalloaiheinen peli.

Break Away tarjoaa nimensä mukaisesti tauon arkeen ja kuljettaa pelaajan keskelle jännittävää ja kiihkeää jääkiekko-ottelua. Urheilupelin energisyys tulee esiin erityisesti sen animaatioissa, joissa voittosymbolit särkyvät kuin jää ja kentälle luistelevat jääkiekonpelaajat aiheuttavat kaksintaistelullaan pelaajalle edullista sekaannusta. Loppuun asti mietitty teema ei jätä kylmäksi, mutta myös itse pelimekaniikka ja ulkoasu ovat selkeitä. Kaikki tarvittava tieto on silmien ulottuvilla ymmärrettävästi, eikä painikkeiden ja panosmäärien etsiminen vie aikaa itse pelaamiselta. Erikoistoimintojen avulla pelissä voi voittaa koska tahansa, ja kasautuvan Rolling Reel -toiminnon ja moninkertaistuvien ilmaispyöräytysten avulla voiton kertoimia voi kasvattaa nopeastikin. Nopeatempoinen peli takaa kokemuksen, joka on hyvää vaihtelua perinteisemmille kolikkopeleille.

Panokset ja voittolinjat

Break Awayssa on 243 voittolinjaa ja viisi pyörivää kelaa, joita joka kierroksella pyöräytetään. Pelin alussa valitaan ensin panoksen suuruus per kierros. Panos ilmoitetaan kolikoina (coins), joiden arvoa voi säädellä – ja + -napeilla. Kolikoita voi asettaa kierrokselle minimissään yhden ja maksimissaan kymmenen. Panoksen kokonaissumma on aina 50x kolikoiden määrä. Kierroksella voittaa, kun vähintään kolme samanlaista symbolia osuu vaakariville peräkkäin vasemmasta reunasta alkaen. Pystysuunnassa kulkevat viisi pyörivää kelaa muodostavat vaakasuorassa kolme riviä, ja voittaa voi myös silloin kun peräkkäiset symbolit ovat eri vaakariveillä. Break Awayssa jokainen rivi on siis mahdollinen voittorivi! Suurin mahdollinen voittopotti pelissä on 500 kolikkoa, jolloin voiton suuruus määrittyy kolikoille annetun arvon perusteella.

Urheiluteemaan sopiva grafiikka ja äänimaailma

Pelin grafiikka ja animaatiot ovat huippuluokkaa ja kuljettavat nopeasti jääkiekkopelin tunnelmaan. Teemaan sopiva ulkoasu ja äänimaailma, kuten taustalla kuuluvat fanien huudot ja mukaansatempaava musiikki, kuljettavat pelaajan mukaan vauhdikkaalle jääkiekkoareenalle. Keloilla pyörivissä symboleissa ja pelin animaatioissa on mukana jääkiekon ikonista kuvastoa kuten luistimet, kiekkokaukalo, jääkiekkomaski, erotuomari, jääkiekkomaila ja leimuava kiekko. Symbolit ovat staattisia ja muuttuvat liikkuviksi aktivoituessaan, mutta kokonaiskuva ei silti ole sekava. Eri toiminnot ovat selkeästi näkyvillä, sillä pelikentän alareunasta löytyvät kaikki pelaajalle olennaiset painikkeet ja tiedot kuten voitot, panokset, kolikkojen määrä ja kelojen pyöräytysnappi. Toiminnantäyteistä animoitua sisältöä edustavat parhaiten ajoittain yllättäen kelojen eteen luistelevat jääkiekonpelaajat, jotka tuovat esiin Smashing Wild -erikoistoiminnon.

Useita voiton mahdollisuuksia kasvattavia bonustoimintoja

Break Awayssa bonustoimintoja on useita kuten kasautuvat wild-symbolit, ilmaispyöräytys, Rolling Reel sekä intensiivinen Smashing Wild -toiminto. Keloissa on useita wild-symboleita, jotka korvaavat minkä tahansa muun symbolin. Samassa hengessä Smashing Wild -toiminto taas muuttaa satunnaisesti kokonaiset kelat wild-symboleiksi. Osuessaan kohdalle ja kasautuessaan wildit kasvattavat siis voiton mahdollisuuksia ja itse voittopottia. Ilmaispyöräytys on maksuton kierros, joka ei käytä pelaajan kolikoita. Ilmaispyöräytyksen saa aina, kun kierroksella kentälle osuu kolme tai useampi jääkiekkosymboli missä tahansa järjestyksessä. Ilmaispyöräytysten aikana voi myös saada useita, peräkkäisiä voittoja Rolling Reel -toiminnon avulla: voittavat symbolit poistuvat kentältä ja niiden tilalle tipahtaa aina uusia mahdollistaen yhä uuden voittorivin.

Break Away on hyvännäköinen urheilupeli

Break Away on onnistuja viime vuosina suosiotaan kasvattaneiden urheiluteemaisten videokolikkopelien joukossa. Sen graafinen ilme ja tunnelma tuovat esiin erinomaisesti jääkiekon vauhdikkaan maailman. Pelimekaniikka on järkevä eikä hämmennä pelaajaa ylimääräisillä painikkeilla ja koristuksilla, vaan menee suoraan asiaan ja keskittyy olennaiseen selkeydellään. Break Awayn parhaimpia puolia ovat ehdottomasti sen useat bonustoiminnot. Nämä toiminnot sekä Break Awayn nopeatempoisuus takaavat, ettei peliin hevillä kyllästy ja kierroksia jaksaa pyöräytellä yhä uudelleen. Break Awayn palautusprosentti on myös jopa 96.42% taaten, että miltei lähes kaikki peliin panostetut rahat palautuvat voittojen muodossa pelaajille. Perusasiat ovat kunnossa ja onnistunut teemanmukainen toteutus tekevät Break Awaysta viihdyttävän ja hauskan pelata.

Perustoiminnoiltaan tavanomainen

Break Away on toiminnoiltaan hyvin samanlainen kuin muutkin urheiluteemaiset videokolikkopelit tai kolikkopelit yleensä. Pelissä on kaikki tarvittavat perustoiminnot jääkiekkoaiheella ja bonustoiminnoilla höystettynä. Pelin taustalogiikka on siis hyvin tavanomainen, eikä se sinänsä tuo mitään erityisen innovatiivista videokolikkopelien maailmaan. Jääkiekon faneille Break Away on sekä miellyttävää katsottavaa että mukavaa pelattavaa, mutta urheilua tai urheilupelejä karsastaville Break Away ei välttämättä ole yhtä kiinnostava teemansa vuoksi. Pelin useat bonustoiminnot ovat plussaa, mutta videokolikkopelejä vähän tunteville toimintojen säännöt ja niiden logiikka voivat vaikuttaa aluksi sekavilta tai vaikeasti ymmärrettäviltä. Jääkiekkoteemalle uskollisuus on kuitenkin ennen kaikkea positiivinen piirre, ja kokonaisuutena Break Away onkin onnistunut joitakin pieniä puutteita lukuun ottamatta.

Viihdyttävä jääkiekkopeli

Break Away on viihdyttävä urheiluaiheinen videokolikkopeli, joka jaksaa hauskuuttaa. Pelin parasta antia ovat sen useat bonustoiminnot, jotka tekevät sen parissa viihtymisestä helppoa ja nostavat sen positiivisella tavalla erilleen muista videokolikkopeleistä. Perinteiset kolikkopelien toiminnot on saatu leivottua uskottavasti jääkiekon peruselementtien ja lajin klassisen kuvaston sisään. Pelin visuaalinen ilme on erittäin miellyttävää katsottavaa ja äänimaailma luo pelaajalle jääkiekkoareenan jännittävän tunnelman. Suuria puutteita Break Awayssa ei ole ja peli sopii sinulle, joka olet kiinnostunut videokolikkopeleistä. Erityisesti peli on kuitenkin tehty kaikille jääkiekkofaneille ja urheilupelien maailmasta innostuneille. Break Away tarjoaakin sinulle muista erottuvan pelikokemuksen juuri jääkiekkoteemansa vuoksi. Irrottaudu hetkeksi arjesta, aseta panos ja pyöräytä itsesi jääkiekon maailmaan!