Bork The Berserker -videokolikkopeli

Johdanto

Bork The Berserker on Thunderkick-pelinkehittäjän viiden kiekon ja 25 voittolinjan videokolikkopeli, jonka teemana on norjalainen berserker-kultti, jossa soturit taistelivat huiman raivon vallassa kuin transsissa. Sana “berserk” on tullut englannin kieleen tästä kultista. Pelin päähenkilön, Bork-soturin tehtävänä on taistella hirviöitä vastaan ja pelastaa hädässä oleva neito. Symboleina toimivat riimut ja hirviöt, hirviöiden vangitsema neito sekä laajentuvana wild-symbolina käytetty Bork-soturi. Scatter-symbolina on purppuranvärinen hirviö. Peli on toiminnoiltaan melko yksinkertainen, mutta sen grafiikat ja animaatiot pitävät tästä huolimatta pelaajan mielenkiinnon yllä. Bork The Berserker on tunnelmaltaan sarjakuvamainen ja sen wild-symboli palkitsee pelaajan laajentuessaan erikoisella toiminnolla, joka ei jätä kokenuttakaan käyttäjää kylmäksi.

Slotin parasta antia ovat ehdottomasti sen veriroiskeinen taisteluteema, graafinen suunnittelu ja pelin animoidut videot. Pelin äänet ovat yllättäen enimmäkseen melko hienovaraisia, lukuun ottamatta animaatioiden aikana soitettavia erityisiä äänitehosteita. Ne kuitenkin tukevat hyvin pelin graafista teemaa. Berserker-kultti on aihevalintana omaperäinen, ja hirviöt ovat sekä suunniteltu että toteutettu varsin kekseliäästi. Komiikkaakaan ei pelistä puutu, sillä niiden hullunkuriset ilmeet tuovat hymyn pelaajan kasvoille. Wild-symbolin ilmestyminen näytölle ja siihen liittyvät taisteluefektit, sekä scatter-bonuspelin käynnistyessä näytettävä animaatio ovat epäilemättä pelin palkitsevimpia hetkiä, mutta myös scatter-toiminnon antamat ilmaiset pyöräytykset ilahduttavat. Peli onkin kokonaisuutena tasapainoinen ja helposti ymmärrettävä, ja myös sen ulkoasu jaksaa viihdyttää pitkään omaperäisyydellään.

Panokset ja voittolinjat

Bork The Berserker -peli poikkeaa useista vastaavista voittolinjojensa puolesta. Pelaaja ei nimittäin tässä pelissä valitse itse käytössä olevia panoslinjoja, vaan ne ovat aina kaikki automaattisesti aktiivisina. Pelaaja ei myöskään erikseen aseta kolikon arvoa. Ennen pelin alkua pelaajan tulee valita haluamansa panos, joka voi olla väliltä 0,01 ja 100. Tämä tapahtuu Bet-napista, jonka painaminen avaa erityisen paneelin, jossa panoksen asettaminen tapahtuu. Panoksen valinnan jälkeen pelaaja voi käynnistää pelin kiekot Spin-nappia painamalla. Hän voi myös halutessaan käyttää tarjolla olevaa toimintoa, jolla kiekkoja voidaan automaattisesti pyörittää ennalta valittu määrä kierroksia niiden pysähtymättä välillä. Tämän hän voi asettaa toimintaan Autoplay -napin kautta.

Ulkoasu ja teema

Pelin taustana on veriroiskeinen seinä, jota valaisee keltainen tuli. Ilmaiskierrosten aikana seinän valaistus muuttuu violetiksi scatter-symbolina käytetyn hirviön värin mukaisesti. Itse pelin symbolien välitys on lähes pastellinsävyinen, mikä tekee sen yleisilmeestä kevyemmän. Wild-symbolin ilmestyessä näytölle se laajenee koko kelan kokoiseksi, ja pelaajalle näytetään punasävyinen animaatio, jossa Bork taistelee hirviöitä vastaan dramaattisen musiikin säestämänä. Samoin scatter-symboleiden ilmestymistä seuraa äänitehosteiden tukemana animaatio, jossa violetti hirviö raahaa vaaleatukkaista, kirkuvaa vähäpukeista naista kahleissa perässään kammottavasti nauraen. Näitä lukuun ottamatta musiikki on lähinnä taustan asemassa. Pelaajan saadessa voiton, kyseinen voittolinja tai useat voittolinjat korostetaan ruudulle animoiduilla tulinuolilla, jotka syöksähtävät voittaneiden linjojen läpi, minkä jälkeen voiton suuruus esitetään numerona.

Bonustoiminnot

Bork The Berserker -pelin bonustoiminnot rajoittuvat laajentuvaan wild-symboliin ja scatter-symboliin, jolla pelaaja voi voittaa ilmaiskierroksia. Näiden lisäksi siihen ei kuulu erillisiä bonuspelitoimintoja. Wild-symboli voi ilmestyä keloille 2, 3 ja 4 myös yhtä aikaa, ja se korvaa minkä tahansa symbolin voittolinjoilla, scatter-merkkiä lukuun ottamatta. Useamman kuin yhden wild-symbolin ilmestyminen näytölle kerrallaan tuottaa suuremman voiton. Kolmen tai useamman scatter-symbolin ilmestyminen mihin tahansa kohtiin näytöllä tuottaa pelaajalle ilmaisia kierroksia, joita annetaan 10-50 kappaletta riippuen scatter-symbolien lukumäärästä. Kolme symbolia tuottaa 10 kierrosta, neljä 20 kierrosta, ja viisi 50 kierrosta. Ilmaiskierrosten aikana ilmestyvät scatter-symbolit tuottavat lisäkierroksia, mutta niiden määrä ei voi ylittää 50 kierrosta.

Hyvät puolet

Bork The Berserker on teemaltaan erikoinen peli. Norjalainen mytologia on varsin omaperäinen aihevalinta, mikä erityisesti miellyttää. Symbolit ovat hauskasti piirrettyjä ja sen animaatiot mukaansatempaavia. Wild-symbolin laajentuminen kasvattaa voittomahdollisuuksia mukavasti kiinteillä voittolinjoilla, kuten myös se, että niitä saattaa ilmestyä useita yhtä aikaa. Erityisesti on mainittava, että huolimatta voittolinjojen korkeasta määrästä, pelaaja voi asettaa panoksensa halutessaan varsin alas, aina 0,01 euroon asti. Automaattitoiminto myös helpottaa pelaamista, säästäen aikaa antaessaan pelaajan pyörittää kiekkoja haluamansa kierrosmäärän. Pelinkehittäjät ovat saaneet siihen aikaiseksi kiinnostavia tunnelmanvaihteluita musiikin ja animaatioiden avulla. Wild- ja scatter -bonustoimintoihin liitetyt ääni- ja animaatioefektit ovat jo itsessään palkitsevia, mukavista voitoista puhumattakaan.

Huonot puolet

Olisimme kaivanneet peliin lisää bonustoimintoja wild- ja scatter -toimintojen lisäksi. Jonkinlainen muusta pelistä poikkeava bonuspeli olisi ollut kiinnostava. Tämän lisäksi pelissä häiritsi kulunut “pelasta neito hädästä” -asetelma ja siihen liittyvä animaatio, joka ilmestyy näytölle scatter-symbolin yhteydessä. Puolialastoman naisen raahaus kahleissa tuo peliin pikkupornahtavaa menneen maailman tunnelmaa ja tämän animaation olisikin voinut toteuttaa tyylikkäämmin. Koska voittolinjat ovat kiinteitä, pelaajalle ei myöskään jää montaa valintaa tehtäväksi, joten hänen roolinsa jää enemmän katsojan osaan. Olisi ollut kiinnostavaa saada vaikuttaa enemmän voittolinjoihin ja muihin pelin asetuksiin panoksen lisäksi. On myös huomattava, että teeman erikoisuus saattaa karkottaa joitakin pelaajia, joille norjalainen mytologia on vierasta.

Yhteenveto

Bork The Berserker on mukaansatempaava sarjakuvahenkinen kolikkopeli, joka keskittyy olennaiseen lähtemättä kikkailemaan useilla erilaisilla bonuspeleillä ja -toiminnoilla. Sen visuaalinen ja äänimaailma perustuvat verentahrimaan norjalaiseen berserker-soturikulttiin hirviöineen ja neitoineen hädässä. Tämä slotti sopii paitsi norjalaisen mytologian, myös sarjakuvan ystäville, ja erityisesti heille, jotka hakevat pelaamiltaan kolikkopeleiltä selkeyttä ja yksinkertaisuutta sekä helppoa pelattavuutta. Sen wild- ja scatter-toiminnot tuovat peliin kuitenkin mukavaa vaihtelua ja jännitystä. Peli antaa pelaajalle runsaasti vapautta panoksen asettamisessa, huolimatta kiinteiden voittolinjojen määrästä. Suosittelemme kokeilemaan peliä jo sen sisältämien animaatioiden takia, jotka nostavat tunnelmaa juuri oikeissa kohdissa. Pelaa tätä peliä, kun haluat helppoa ja selkeää pelattavaa sekä kiinnostavia grafiikoita!