Alaskan Fishing

Johdanto

Pelijätti Microgamingin julkaisema Alaskan Fishing -kolikkopeli tarjoaa mannaa kaikille kalastamisen ystäville ja luonnosta pitäville pelaajille. Jos tekee mieli lähteä kalaan, mutta et jaksa pakata mukaan kalastusvälineitäsi tai eväitäsi, istahda rennosti alas kotisohvallesi ja avaa tämä kolikkopeli. Sinun ei tarvitse seistä vesisateessa odottamassa saaliita tai odottaa tuntikaupalla oikean vonkaleen löytymistä, sillä voit napata käteisvoittoja tämän slotin keloja pyöräyttelemällä. Tarvitset jättivonkaleiden pyydystämiseen ainoastaan hyvää tuuria sekä tiedon, miten tämä helppotajuinen kolikkopeli toimii – voit kuitenkin suunnata tälle kalastusmatkalle huoletta, sillä opastamme sinua tässä artikkelissa Alaskan Fishingin saloihin. Ota siis mukava asento, sillä pääset mukaan unohtumattomalle kalaretkelle keskelle Yhdysvaltain Alaskan kirkkaita jokia!

Viihdyttävä Alaskan Fishing on julkaistu 2010-luvun alkupuolella vastauksena pelaajille, jotka kaipaavat luonnonläheistä ja rentouttavaa pelikokemusta nettikasinoiden monipuoliseen tarjontaan. Pelaajan silmien eteen avautuu kaunis jokimaisema, jonka päälle on aseteltu viisi kelaa sekä toinen kuva Alaskan uskomattomasta luonnosta. Kiekoilla pyörii erilaisia luontoaiheisia symboleita, joiden joukossa nähdään innokkaan kalastajan välineitä sekä Alaskan luonnosta tuttuja eläimiä. Mindfulness-hengessä suunniteltu slotti tarjoaa mielenrauhaa myös palautusprosenttinsa puolesta, sillä se on 96,6 prosenttia ja sijoittuu näin ollen kolikkopelien keskikastiin. Aiemmin mainittujen perussymbolien lisäksi pelin edetessä nähdään monia erikoistoimintoja, kuten wild-merkkejä, scatter-symboleita, ilmaiskierroksia sekä Fly Fishing -bonuspeli. Esittelemme nämä kaikki toiminnot artikkelissamme hieman myöhemmin – jatka siis lukemista!

Panokset ja voittolinjat

Toiminnantäyteinen Alaskan Fishing ei poikkea kolikkopeleistä ulkonäöllään, sillä se muistuttaa ulkoasultaan tyypillistä hedelmäpeliä – slotti sisältää 5 kiekkoa ja 3 riviä. Sen sijaan voittotavat, joita on tässä pelissä käytössä huimat 243 kappaletta, erottuvat edukseen ja tarjoavat pelaajalle mitä parhaimpia voittomahdollisuuksia. Jos onni on puolella, pääsee pelaaja kalastelemaan mahtavia voittoja lukemattomien voittotapojen ansiosta. Pelaamisen esteeksi ei tule ainakaan budjetin riittämättömyys, sillä kierroskohtainen minimipanos on ainoastaan 30 senttiä ja maksimi on 15 euroa. Tämän asian johdosta slotti sopii erityisen hyvin aloitteleville pelaajille ja minipanoksilla pelaaville, mutta high roller -panostajille kyseinen maksimipanos saattaa osoittautua etenkin pitkässä juoksussa liian pieneksi omiin tarpeisiin nähden.

Ulkoasu ja teema

Viittasimme jo aiemmin Alaskan Fishingin rauhoittavaan ulkonäköön, joka tuo pelaajalle harmonisen tunteen – aivan kuin hän olisi astunut keskelle puhtainta luontoa eläinten keskelle. Äänimaailma on niin ikään rentouttava ja tuo pelaajalle mielenrauhaa, sillä se sopii täydellisesti luontoteeman ympärille. Mikäli kuitenkin haluaa vaipua täydelliseen mindfulness-tilaan, voi paras vaihtoehto olla sulkea äänet pois ja keskittyä nauttimaan rauhoittavasta tunnelmasta ja kauniista taustalla näkyvistä luontokuvista. Kiekoilla pyörii 9 perussymbolia, joista alempiarvoisia ovat karhu, kotka, pienlentokone, kalastajan vene, virveli ja syötti. Korkeampiin summiin pääsee käsiksi, mikäli keloille laskeutuu vähintään kolme lohta, kalastuskisan pääpalkintoa tai kahdesta kalasta koostuvaa kuvaa. Niiden lisäksi mukana on 3 erikoissymbolia.

Bonustoiminnot

Pelissä on erikoistoimintoja, jotka laukeavat aiemmin mainituilla erikoissymboleilla. Niitä ovat Alaskan Fishing -logo, joka toimii Stacked Wild -symbolina pääpelissä ja ilmaiskierroksilla, mutta se myös korvaa kaikki muut merkit paitsi scatter- ja bonusmerkin. Sen sijaan hajontamerkkinä toimii höyrylaivan nokka ja jos vähintään 3 kyseistä merkkiä laskeutuu keloille, pelaaja voittaa 15 ilmaiskierrosta toiminnon laukaisseen symbolien lukumäärästä huolimatta. Parasta on, että kaikki vapaapyöräytysten aikana saavutetut voitot tuplataan ja ne voivat käynnistyä uudestaan, mikäli pelaaja saa jälleen vaadittavan määrän scattereita. Vaihtoehtoisesti pää- ja bonuspelissä keloille 1 ja 5 voi tulla kalastavan miehen hahmo, joka laukaisee Fly Fishing -bonuspelin, jossa voitot kerrotaan kertoimilla.

Hyvät puolet

Alaskan Fishing -slotin vahvuus on sen harmoninen ja rauhoittava tunnelma, jota ei muista kolikkopeleistä löydy. Sitä pelatessa voi tuntea, kuinka siirtyy kotisohvaltaan suoraan keskelle Alaskan uskomattomia jokimaisemia ja raitista ilmaa kalastelemaan mahtavia rahapalkintoja. Tämä slotti jatkaa Microgamingin mielenkiintoisten kolikkopelien sarjaa ja hurmaa erityisesti kaikki kalastuksesta ja luonnosta kiinnostuneet pelaajat. Erityistunnustus täytyy antaa mielenkiintoiselle Fly Fishing -bonuspelille, jossa hyvällä tuurilla bonustilassa ansaittu voitto voi kasvaa jopa 15-kertaiseksi. Lisäksi 243 voittotavan määrä on erittäin korkea ja mahdollistaa pelaajalle monia erilaisia voittotapoja. Pienin mahdollinen panos on ainoastaan 30 senttiä, joten aloittelijoille kynnys on matala ja he varmasti katsastavat mielellään tämän slotin.

Huonot puolet

Alaskan Fishing -kolikkopelistä on vaikea keksiä negatiivisia asioita, sillä kokonaisuus on eheä ja huolellisesti suunniteltu. Ainut selkeästi negatiivinen asia koskee marginaalista peliryhmää eli high roller -pelaajia, joiden budjettiin 15 euron maksimipanos saattaa tuntua liian pieneltä. Grafiikat ovat kauniit, mutta niistä näkee, ettei slotti ole aivan uusimpia Microgamingin julkaisuja, sillä aika on saattanut ajaa niiden ohi. Painikkeet saattavat myös olla joidenkin pelaajien makuun hieman epäselvät, sillä kolikkojen säätämisen, maksimipanoksen ja pyöräytyksen taustalla on värikäs kala, josta teksti voi erottua hieman huonosti. Huonoja puolia ei siis ole montaa ja yksikään niistä ei ole niin merkittävä tekijä, ettei siitä voisi olla välittämättä.

Yhteenveto

Microgamingin julkaisema Alaskan Fishing on ollut pelijätiltä yllätyksellinen pelijulkaisu, mutta se hurmaa käyttäjät nopeasti puolelleen erittäin autenttisen sovituksensa ja sympaattisen teemansa takia – harvemmin kalastaminen onnistuu yhtä vaivattomasti kotisohvalta käsin. Viihdyttävät symbolit sopivat hyvin teemaan ja sisältävät kauniita elementtejä hauskalla twistillä säväytettynä. Pelaaja pääsee jahtaamaan mahtavia voittoja samalla, kun hän rentoutuu veistoksellisista grafiikoista ja kauniista musiikista nauttien. Vaikka slotti ei sovellu high roller -pelaajien budjeteille, käy se sitäkin paremmin aloitteleville pelaajille, jotka haluavat asettaa maltillisia panoksia ja oppia lisää kolikkopeleistä. Alaskan Fishing tarjoaa elämyksen useille aisteille, joten nappaa siis kumisaappaat kaapistasi ja lähde virtuaaliselle matkalle voittojahtiin keskelle Alaskan kuvankaunista luontomaisemaa!