1429 Uncharted Seas – tutkimattomien merten takana voi kuulla kolikkojen kilinää

Johdanto

1429 Uncharted Seas -kolikkopeli ammentaa teemansa löytöretkien kultaiselta vuosisadalta, jolloin maailma oli vielä monin osin kartoittamaton ja löytöretkeilijät haaveilivat kaukana merten takana piilevistä aarteista. Peli viekin pelaajan kauas menneisyyteen, vielä jopa 70 vuotta taaksepäin Kolumbuksenkin retkistä, kuvitteelliseen vuoteen 1429, jolloin uusi maailmanvalloitus oli juuri alkamassa. Kolikkopelin kelat sijoittuvat kauniisti kuvitetulle kartalle, jonka avulla pelaaja jännittää symbolien taakse kätkettyjä rahavoittoja. Tyylikkään kokonaisuuden on suunnitellut innovatiivisista peliratkaisuistaan tunnettu ruotsalainen pelinkehittäjä Thunderkick, joka on toiminut iGaming-alalla vuodesta 2012. Myös tällä pelillään Thunderkick onnistuu erottautumaan erityisesti kauniin ja harmonisen tyylinsä avulla monista muista vastaavanlaisista sloteista. Peliä voi pelata sekä PC-tietokoneilla että mobiililaitteillakin.

1429 Uncharted Seas toimii kolikkopelien tavoin yksinkertaisilla säännöillä. Jännität voittoja pyörittämällä pelin viittä kelaa, ja voitot kertyvät yhteensä 25 voittolinjalle. Slotti lähtee käyntiin asetettuasi ensin sopivan panoksen ja laitettuasi kelat pyörimään. Kiekoilla vilisevät vanhoista meriseikkailuista tutut symbolit, kuten merihirviöt, merenneidot, purjelaivat, kompassit, kuu ja aurinko. Toki pelistä löytyy myös kolikkopeleille tyypilliset erikoismerkit. Wild-symboli voi ilmestyä keloille 2, 3 ja 4, jolloin se voi myös kattaa koko kelan. Scatter-symbolit taas laukaisevat pelin ilmaiskierrokset, jos nimittäin onnistut saamaan niitä keloille kolme tai enemmän. Tästä pelistä ei kuitenkaan löydy lainkaan bonuspelejä. Tätä puutetta korvaa kuitenkin pelin huikea palautusprosentti, 98,6 %, jolla se päihittää monet muut netissä pelattavat slotit.

Panokset ja voittolinjat

1429 Uncharted Seas -pelin päävoitto on 67 000 euroa, mutta sen tavoittelemiseksi joudut asettamaan 100 euron arvoisen maksimipanoksen. Slottia voi pelata pienemmilläkin panoksilla, alimmillaan 10 sentillä, ja tällöin voi voittona irrota parhaimmillaan ainoastaan 67 euroa. Kannattaakin panostaa tähän peliin hieman enemmän. Jo muutaman euron lisäpanostuksella ulottuvillasi voi olla jo tuhansien eurojen voitot. Pelin arvokkaimpia voittosymboleita ovat merenneidot, jotka voivat tuoda jopa 5000 euron voiton. Bonussymbolina toimii kompassi. Jos saat keloille kolme kompassia, ansaitset 10 ilmaiskierrosta. Neljällä kompassilla taas tulee 20 ja viidellä jopa 50 ilmaiskierrosta. Wild-symbolina tässä pelissä taas toimii Leviathan-merikäärme. Jos wild leviää voittolinjalle, tuo se useamman voiton korvaten muut paitsi bonussymbolin.

Ulkoasu ja teema

Pelissä on onnistuttu jännittävällä tavalla yhdistämään vanhat, kellastuneet merikartat moderniin peliteknologiaan. Keloilla pyörivät nostalgisiin meriseikkailuihin liittyvät symbolit, jotka muodostavat yhdessä toimivan ja tyylikkään kokonaisuuden. Ulkoasu on aina tietysti makukysymys, ja voi olla, että joillekin pelin yksinkertainen, 2-ulotteinen tyyli voi vaikuttaa toisaalta hieman tylsältä ja lattealta. Silti hillitty tyyli erottuu hyvin kolikkopelien monesti liiallisenkin värikylläisestä massasta. Myöskin animointi on toteutettu ammattimaisesti. Visuaalisuuden lisäksi ääniefekteillä on onnistuttu tuomaan vanhojen meriseikkailujen henki virtuaalimaailmaan. Taustamusiikki ja erilaiset tehoste-efektit ovat taidokkaasti toteutettuja ja henkivät merellisyyttä. Pelistä muodostuukin selkeä kokonaisuus, ja pelatessa tuleekin helposti tunne, että olisi siirtynyt aikojen taakse vanhan kajuutan ruumaan tutkimaan vanhoja merikarttoja.

Bonustoiminnot

Vaikka 1429 Uncharted Seas ei sisälläkään varsinaisia bonuspelejä, löytyy pelistä monenlaisia muita bonusominaisuuksia, jotka näkyvät ilmaiskierroksina ja voittokertoimina. Erityisesti isommat voitot on upotettu peruspelien sijaan erikoismerkkien takaa ilmestyviin bonustoimintoihin. Wildin ja scatterin lisäksi löydät pelistä kompassi-symboleilla käynnistyvät ilmaiskierrokset. Näiden ilmaantumiseksi tarvitset keloille näkyviin vähintään kolme kompassia, ja mitä enemmän kompasseja saat keloille, sitä enemmän ilmaiskierroksia ansaitset. Voitkin ansaita ilmaispyöräytyksiä enimmillään aina 50 kappaletta. Kompassi onkin tämän pelin yksi odotetuin merkki, sillä sen avulla voit ansaita pelitilillesi isojakin voittoja. Pelin wild-merkki voi taas 2, 3, 4 keloille ilmestyessään laajentua koko kiekolle ja näin korvata kaikki muut merkit paitsi bonussymbolit.

Slotin hyvät puolet

1429 Uncharted Seas on kauniisti kuvitettu ja taidokkaasti animoitu kolikkopeli, jonka säännöt voi oppia nopeasti. Myös vanhoista meriseikkailuista ammentava teema on jännittävä ja mielenkiintoinen. Erityisesti meriseikkailuista pitävät löytävät pelistä monia mielenkiintoisia symboleita, kuten merihirviöitä ja merenneitoja, kompasseja, tähtiä, kuita ja aurinkoja. Peliä pystyy pelaamaan PC-tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteilla, joten esimerkiksi matkoilla voit käyttää aikaasi tätä löytöretkipeliä pelaten. Kuten kolikkopelit yleensäkin, tarjoaa 1429 Uncharted Seas paljon viihdettä ja nopeatempoista jännitystä ilman, että täytyisi liiaksi keskittyä monimutkaisiin pelitaktiikoihin. Lisäksi pelin palautusprosentti 98,5 % on kolikkopelien korkeimpia, ja tällä lukemalla myös monet markettien peliautomaatit jäävät voittomahdollisuuksillaan kauas taakse. Pelistä löytää myös kymmenittäin ilmaiskierroksia.

Huonot puolet

Ehkä suurin heikkous 1429 Uncharted Seas -pelissä on sen huonosti toteutettu voittotaulukko, joka on yleinen piirre monissa muissakin Thunderkickin toteuttamissa sloteissa. Pelin parhaalla symbolilla voit saada voittosi 50-kertaisena, mutta tämän jälkeen tulee ammottava aukko, ja seuraavaksi paras symboli tuo voiton ainoastaan 10-kertaisena. Jos lisäksi haikailet pelin 67 000 euron arvoista päävoittoa, täytyy sinun panostaa tähän suuria summia rahaa, eikä tätä peliä kannatakaan pelata aivan pienillä panoksilla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja tyylikkyydessään tämä tuskin tulee olemaan sellainen peli, jota jaksaisi pelata kerta toisensa jälkeen aina uudelleen ja uudelleen. Joidenkin mielestä pelin hillitty tyyli on ehkä hiukan liian tylsä, vaikkakin se näin eroaa selkeästi monesta värikkäämmästä kolikkopelistä.

Yhteenveto

1429 Uncharted Seas vie pelaajan löytöretkien maailmaan, aikaan, jolloin iso osa maailmasta oli vielä kartoittamatonta ja seikkailijoita uhmasivat monet tarujen hirviöt ja muut vaarat. Tässä pelissä vanhat meriseikkailut on tuotu virkistävällä tavalla millennial-sukupolven ulottuville. Pyörittämällä pelin viittä kelaa pääset jännittämään rahavoittoja, joita tuovat erilaiset meriaiheiset symboliyhdistelmät ja muistakin kolikkopeleistä tutut wild- ja scatter-erikoismerkit. Tämän upeasti toteutetun pelin taustalta löytyy luovilla peliratkaisuillaan mainetta niittävä Thunderkick, joka on onnistunut tuomaan myös tähän peliin yksilöllisyyttä. Uskallatko siis laittaa kapteenin hatun päähäsi ja lähteä kokeilemaan onneasi tutkimattomille merille? Suosittelemme sinua kokeilemaan peliä ensin ilmaiseksi, ja kun olet varma pelin soveltuvuudesta itsellesi, myös panostamaan siihen muutamia euroja, jolloin voittomahdollisuutesi ovat realistisemmat.